Hvordan startede det hele

Det, at et menneske man er tæt på, pludselig rammes af et hjertestop og måske kunne have reddet livet, hvis der havde været en hjertestarter eller nogen der kunne førstehjælp i nærheden, skabte grundlaget for at foreningen ”Kunsten at redde liv” blev en realitet. Foreningen blev stiftet August 2012.

Kendskabet til nogle foreninger, der ønskede sig en hjertestarter, men ikke havde økonomien til det, blev startskuddet til de første hjertestartere og allerede 2 måneder senere kunne vi overrække de første 7 hjertestartere.

Vi satte fra starten fokus på at udbrede budskabet om bedre uddannelse i førstehjælp, samt benyttelse af hjertestarter til foreninger, institutioner og organisationer. Et område hvor vi vidste, at vi kunne gøre en forskel og være med til at redde liv.

Nu arbejder vi også på at opsætte hjertestartere i mindre byer og lokalsamfund, hvor der ofte er lang responstid for ambulancer. Ved årskiftet 2015 havde vi sat mere end 130 hjertestartere op i hele Danmark og vi fortsætter ihærdigt arbejdet. Foreningen er vokset og vi er blevet flere, der alle brænder for den samme sag – at opsætte hjertestartere, udbrede kendskabet til førstehjælp og redde liv!

Sammen med kunsteneren Hanne Koch samarbejder vi med forskellige danske kunstnere, der heldigvis også ønsker at sætte deres håndaftryk på vores hjertesag.

”Kunsten at redde liv” har til huse midt i Randers centrum.

kunsten_at_redde_liv_logo-3