Foreningen blev stiftet af formand Henrik Andreasen i august 2012. Henrik havde selv haft hjertestop tæt ind på livet, da en nær kammerat pludselig døde som følge af en ukendt hjertefejl i en alder af kun 27 år.

“Når en person, man er meget tæt på, pludselig rammes af et hjertestop, er det svært at løbe fra tanken om, at han måske kunne have været i live i dag, hvis der havde været en hjertestarter i nærheden”, Henrik Andreasen.

Budskabet om opsætning af flere hjertestartere og bedre uddannelse i førstehjælp blev derfor en vigtig hjertesag for Henrik, og det viste sig hurtigt, at utrolig mange lokalsamfund og institutioner havde ønsket om og behovet for en hjertestarter, men ikke selv økonomien til det. Der blev derfor samlet økonomisk støtte ind fra lokale erhvervsdrivende, og allerede 2 måneder senere kunne de første 7 nye hjertestartere overrækkes.

Dette skabte grundlaget for foreningen Kunsten at redde liv.

Fra starten var fokus på at opsætte hjertestartere i mindre lokalsamfund, hvor der ofte er lang responstid for ambulancerne. Men siden da, har vi også vendt blikket mod større byer, som allerede har flere hjertestartere, men som desværre oftest sidder indendørs og har meget begrænset tilgængelighed.

Foreningen er vokset støt, og vi er efterhånden blevet flere, der alle brænder for den samme sag – at redde liv!

I maj 2017 opsatte vi vores hjertestarter nr. 1.000 ved Bredstrupgadens Børnehave i Randers, og dette blev markeret med tale fra borgmester Claus Omann Jensen.

Vi fortsætter ihærdigt vores arbejde, og vi håber, at andre også har lyst til at tage den i den gode sag, som gør en stor forskel for mange mennesker!

KARL_LOGO_2017_web